Mainos
Mainos

Pekkarinen sallisi kesämökkien muuttamisen pysyviksi asunnoiksi

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mielestä vapaa-ajan asuntojen muuttaminen vakituiseen asumiskäyttöön pitäisi saada mahdolliseksi lainsäädännön keinoin.

Mökki

Hartolassa avatuilla loma-asuntomessuilla puhunut kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen sanoi, että hänen mielestään valtion ja kuntien tulisi suhtautua myönteisesti siihen, että vapaa-ajan asuntoja muutetaan vakituiseen asumiskäyttöön.

- Luonto sekä laadukas asuminen ovat maaseudun kilpailuvaltteja ja maaseudun elinvoiman kannalta olisi hyvä asia jos muuttoliikettä myös maalle päin tapahtuisi.

Pekkarinen esitti kaavoituksen ja poikkeamismenettelyjen kehittämistä siten, että luodaan riittävät mahdollisuudet pitkäaikaiselle asumiselle vapaa-ajan asunnoilla ja vapaa-ajan asuntojen muuttamiselle vakituisiksi asunnoiksi.

Pekkarinen huomautti, että valtioneuvosto teki vastaavanlaisen linjauksen kuukausi sitten periaatepäätöksessään saariston kehittämisestä.

- Sama periaatelinjaus sopisi hyvin koko maahan sovellettavaksi, Pekkarinen totesi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme