Mainos
Mainos

Pekkarinen satsaisi työssäkäyvien koulutukseen

Uuden superministeriön johdossa tiistaina aloittava kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen vastaisi väestörakenteen muutokseen nostamalla työssäkäyvien työpanosta.

Työelämässä olevien koulutusta on rahoitettava jatkossa kaksi kertaa nykyistä enemmän, sanoo kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.).

Pekkarisen huolenaiheena on väestörakenteessa vuoteen 2020 mennessä tapahtuva muutos. Silloin eläkeikäisiä on lähes puoli miljoonaa enemmän, mutta työikäisiä 130 000 vähemmän kuin nyt.

Sanomalehti Kalevan haastatteleman Pekkarisen mukaan dramaattiseen muutokseen voidaan vastata nostamalla työssäkäyvien työpanosta.

Uusi työ- ja elinkeinoministeriö aloittaa toimintansa tiistaina. Niin sanotussa superministeriössä yhdistyvät työministeriö sekä kauppa- ja teollisuusministeriö. Ministeriötä johtavan Pekkarisen titteli muuttuu kauppa- ja teollisuusministeristä elinkeinoministeriksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme