Mainos
Mainos

Pekkarinen seisoo Härmälän takana

Elinkeinoministerin mukaan Outokummun hallituksesta potkut saanut Jukka Härmälä on ammattimies.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) puolustaa vuorineuvos Jukka Härmälän (kuvassa) toimintaa metsäyhtiö Stora Enson toimitusjohtajana sekä teräsyhtiö Outokummun hallituksen puheenjohtajana.

Pekkarinen sanoi sekä Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien että Yleisradion Lauantaiseurassa saaneensa vaikutelman, että Härmälä oli erittäin vahvasti sitoutunut Kemijärveen. Pekkarinen tarkensi lausuntoaan kuitenkin myöhemmin STT:lle. Pekkarisen mukaan hän ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että Härmälä olisi toimitusjohtajana toiminut nykyisissä olosuhteissa toisin.

Pekkarinen ei halua arvostella hallituksessa omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Jyri Häkämiehen (kok.) päätöstä erottaa Härmälä Outokummun hallituksen puheenjohtajan paikalta.

- Härmälä on ja oli ammattimies minun silmin katsoen. Sinä aikana kun minä vastasin omistajaohjauksesta hän hoiti myös Stora Ensoa hyvin ja minusta hän oli sopiva Outokummun hallituksen puheenjohtajan tehtäviin, Pekkarinen sanoi.

Härmälän tilalle Outokummun hallitukseen on nousemassa Wärtsilän toimitusjohtaja Ole Johansson.

Stora Enso osti Härmälän johdolla vuonna 2000 Yhdysvalloista Consolidated Papersin 4,9 miljardilla eurolla, kun taas viime vuonna Stora Enso myi yhtiön uuden toimitusjohtajan Jouko Karvisen johdolla 1,8 miljardilla eurolla.

- Meillä on pilvin pimein johtajia, jotka ovat tehneet pienempiä tai suurempia tällaisia epäonnistumisia jossain vaiheessa, Pekkarinen totesi.

Härmälän jatko myös Rautaruukin hallituksessa on vaakalaudalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme