Mainos
Mainos

Pekkarinen: Sunnuntaiaukiolo uhkaa viedä kauppakeskusten pienyrittäjiltä vapaat

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan kauppojen sunnuntaiaukiolon laajentaminen uhkaa johtaa kauppakeskusten pienyrittäjien seitsemänpäiväisiin työviikkoihin.

Pekkarinen sanoo, että kauppakeskukset tuntuvat pyrkivän kaikkien liikkeidensä yhtenäisiin aukioloaikoihin hinnalla millä hyvänsä. Sunnuntain kalliin vierastyövoiman vuoksi aukiolo merkitsisi Pekkarisen mukaan pienyrittäjille käytännössä seitsemänpäiväistä työviikkoa.

Elinkeinoministeri arvioi, että vähäisten asiakasmäärien vuoksi sunnuntaiaukiolo ei edes ole välttämättä taloudellisesti kannattavaa.

Pekkarinen muistuttaa, että liikeaikalain mukaan elinkeinonharjoittajaa ei voida velvoittaa pitämään kauppakeskuksessa sijaitsevaa liikettään avoinna kaikkina viikonpäivinä.

Kauppojen sunnuntaiaukiolon laajentamista Pekkarinen pitää sinänsä hyvänä ratkaisuna, koska se on lisännyt valinnan vapautta ja kaupan tehokkuutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme