Mainos
Mainos

Pekkarinen: Sunnuntaiaukiolo uhkaa viedä kauppakeskusten pienyrittäjiltä vapaat

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan kauppojen sunnuntaiaukiolon laajentaminen uhkaa johtaa kauppakeskusten pienyrittäjien seitsemänpäiväisiin työviikkoihin.

Pekkarinen sanoo, että kauppakeskukset tuntuvat pyrkivän kaikkien liikkeidensä yhtenäisiin aukioloaikoihin hinnalla millä hyvänsä. Sunnuntain kalliin vierastyövoiman vuoksi aukiolo merkitsisi Pekkarisen mukaan pienyrittäjille käytännössä seitsemänpäiväistä työviikkoa.

Elinkeinoministeri arvioi, että vähäisten asiakasmäärien vuoksi sunnuntaiaukiolo ei edes ole välttämättä taloudellisesti kannattavaa.

Pekkarinen muistuttaa, että liikeaikalain mukaan elinkeinonharjoittajaa ei voida velvoittaa pitämään kauppakeskuksessa sijaitsevaa liikettään avoinna kaikkina viikonpäivinä.

Kauppojen sunnuntaiaukiolon laajentamista Pekkarinen pitää sinänsä hyvänä ratkaisuna, koska se on lisännyt valinnan vapautta ja kaupan tehokkuutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot