Mainos
Mainos

Pekkarinen: Suomeen ei ole tulossa kaasupulaa

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen mukaan Venäjän kaasutoimitusleikkaukset eivät anna syytä huoleen kaasun riittävyydestä Suomessa. Venäjä leikkasi aamulla Ukrainan kautta kulkevia Euroopan kaasutoimituksia merkittävästi velkakiistan vuoksi.

Suomeen venäläinen kaasu tulee omaa erillistä putkea pitkin.

- Meillä on erittäin hyvä yhteistyösuhde venäläisen toimittajan kanssa, joka on vuosikymmenten ajan toiminut erinomaisesti. Päätösperäisiä kaasutoimitusten pysäytyksiä ei kerta kaikkiaan ole ollut ja teknisestikin yhteistyö on sujunut tavattoman hyvin, Pekkarinen toteaa.

Esimerkiksi Itävaltaan venäläinen kaasu tulee Ukrainan läpi kulkevan kaasuputken kautta. Itävaltalainen energiayhtiö OMV kertoi tänään toimitusten jääneen vain 10 prosenttiin normaalista. Maa joutuu nyt käyttämään turvavarastoja selvitäkseen poikkeuksellisen ankarasta talvisäästä.

Myös Bulgaria ilmoittaa, että Venäjän kaasutoimitukset ovat kokonaan loppuneet Bulgariaan, Kreikkaan, Turkkiin ja Makedoniaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme