Mainos
Mainos

Pekkarinen: Suomeen korkeintaan yksi uusi ydinvoimala

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan Suomeen ei tarvita enempää kuin korkeintaan yksi uusi ydinvoimala.

Pekkarinen katsoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa, että tarve on "nolla tai korkeintaan yksi" ydinvoimalayksikköä. Lisäenergian tarvetta vähentää erityisesti metsäteollisuuden rakennemuutos.

Pekkarinen sanoi, ettei hän halua kuitenkaan mennä asioiden edelle, koska asia tulee hallituksen käsittelyyn vasta syksyllä. Lupahakemuksia uudelle ydinvoimalalle on kolme, ja teollisuuden mielestä ne kaikki tarvitaan.

Energiateollisuus eri linjoilla

Energiateollisuus olikin tämänpäiväisessä tiedotteessaan eri linjoilla Pekkarisen kanssa. Toimitusjohtaja Juha Naukkarisen mukaan ministeri perusteli arvioitaan pelkästään laskelmilla sähköenergian vuotuisesta tarpeesta.

- Juuri viime vuoden lopulla hallituksen julkistamassa ilmasto- ja energiastrategiassa asetettiin tavoitteeksi nykyistä suurempi omavaraisuus niin, että omalla tuotantokapasiteetilla pystyttäisiin kattamaan huipun aikainen kulutus ja mahdolliset tuontihäiriöt, Naukkarinen muistutti.

Hallituskumppani kokoomuksessa on puhuttu vähintään yhden ja mieluummin kahden uuden yksikön rakentamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme