Mainos
Mainos

Pekkarinen suomii hallituksen energiapäätöksiä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja suomii kovin sanoin hallituksen päätöksenteon hitautta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen kauhistelee hallituksen kyvyttömyyttä tehdä päätöksiä varsinkin energiaratkaisuissa. Pekkarinen patistaa hallitusta panemaan lisää rahaa uusien energiamuotojen kehittämiseen.

-Suomi tarvitsee tulevaisuudessa lisää energiaa. Kioton ilmastosopimuksen ehdot on täytettävä ja energiaa koskevat ratkaisut on tehtävä ilman tarpeetonta aikailua, Pekkarinen opasti puhuessaan sunnuntaina Vaalassa. -Luopuminen kivihiilen käytöstä kokonaan, pitäytyminen ydinvoimakapasiteetin rakentamisesta sekä Venäjällä tuotetun ydinvoiman käytöstä ei ole realistinen vaihtoehto, Pekkarinen ynnäsi.

Pekkarinen peräsi lisää rahaa bioenergian ja muiden kotimaisten energialähteiden hyödyntämiseen. Tutkimukseen, tuotekehittelyyn, investointeihin ja verotukeen on pantava "moninkertaisesti" rahaa.
-Keskustan eduskuntaryhmä pitää välttämättömänä, että riittävä ja hinnaltaan kilpailukykyinen energian saatavuus turvataan jatkossa.

Hän paheksui hallituksen viivyttelyä "lähes olemattomaksi" kutistuneen köyhyyspaketin parissa, aluekehityspaketin jättämistä "nollille" kehysriihessä ja kuntatalouden tasapainottamisen siirtämistä jatkoselvittelyyn. Pekkarinen totesi myös puolustus- ja turvallisuuspoliittisen selonteon lykkäytyvän, koska vasemmisto on sanoutunut irti helikopterihankinnoista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme