Mainos
Mainos

Pekkarinen: Tasaveromallit saa haudata

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri pekkarisen mielestä suurituloisten on maksettava veroja selvästi enemmän ja pienituloisten vähemmän.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan tasaveromallit on syytä haudata alkuunsa. Äänekoskella puhuneen Pekkarisen mukaan valtion verotuksen tulee jatkossakin olla progressiivista.

- Suurituloisimpien on maksettava veroja selvästi enemmän ja pienituloisempien vähemmän. Verotuksen on suosittava Suomeen sijoittamista ja yrittäjyyttä, Pekkarinen linjasi.

Verotuksen hallittua keventämistä pitää Pekkarisen mielestä kuitenkin jatkaa. Tuloverotuksen yleisen keventämisen ohessa on ministerin mukaan jatkossa jätettävä tilaa myös kohdennetuille veronkevennyksille.

- Tällaisia kohteita ovat muun muassa ruuan arvonlisäveron alentaminen, valmisteverojen poistaminen kaikelta uusiutuvalta ja bioenergialta sekä perintö- ja lahjaverotuksen taakan keventäminen.

Kohdennettujen veronkevennysten tulee olla sosiaalisesti oikeudenmukaisia, kotimaisuutta ja kestävää kehitystä suosivia, Pekkarinen painotti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme