Mainos
Mainos

Pekkarinen tyytyväinen budjettineuvotteluihin

Kehyksen ylittävistä ehdotuksistaan kauppa- ja teollisuusministeriö luopui toistaiseksi. Ministeriö oli esittänyt määrärahaa pääomalainaan Finnveralle sekä valtionavustusta kehittämispalvelutoimintaan.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan valtiovarainministeriön kanssa käydyissä budjettineuvotteluissa syntyi erimielisyyttä vain Teknologian kehittämiskeskuksen määrärahoista.

Ministeriöt eivät päässeet sopuun siitä, onko osa Tekesin rahoista lainarahaa vai avustusmuotoista rahaa.

Kiistanalainen summa on 2,9 miljoonaa euroa. Tekesin kokonaiskehys on yli 400 miljoonaa, joten kädenvääntö koskee pientä rahamäärää. Erimielisyys ei myöskään vaikuta budjetin loppusummaan, koska kyseinen raha on jo kehyksen sisällä, Pekkarinen sanoi STT:lle.

Kehyksen ylittävistä ehdotuksistaan kauppa- ja teollisuusministeriö luopui toistaiseksi. Ministeriö oli esittänyt määrärahaa pääomalainaan Finnveralle sekä valtionavustusta kehittämispalvelutoimintaan vajaan 18 miljoonan edestä.

-Jatkorahaa varhaisimman vaiheen riskirahoitusjärjestelmälle siellä ei ole. Meidän keväisessä paperissa se oli mukana. Siinä oli 15 ja kolme miljoonaa euroa. Kun tämä Finnveran kautta hoidettava syöttörahasto on vasta nyt lähtemässä liikkeelle, niin varaamme mahdollisuuden palata asiaan ensi vuoden varrella uudestaan, Pekkarinen kommentoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme