Mainos
Mainos

Pekkarinen: Uusiutuvan energian käytölle sitovat tavoitteet

Uusiutuvan energian lisäämiselle on asetettava sitovat tavoitteet, katsoo kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.).

Pekkarinen pitää hyvänä, että EU on ilmeisesti sitoutumassa entistä mittavampiin velvoitteisiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Vaarana kuitenkin on, että rajoitukset johtavat ydinvoiman lisärakentamiseen.

– Monet suuret EU-maat pitävät tärkeänä asettaa myös uusiutuvan energian lisäämiselle velvoitteet. Muun muassa Saksa, Ranska ja Italia ovat vaatineet komissiolta tätä, Pekkarinen sanoo.

Pekkarisen mukaan uusiutuvaan energiaan panostaminen nostaisi Suomen huoltovarmuutta, parantaisi miljardeilla euroilla kauppatasetta ja auttaisi suomalaisia energia-alan yrityksiä.

– Suomella on kaikki mahdollisuudet nostaa uusiutuvien energialähteiden osuus yli 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä, hän uskoo.

  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot