Mainos
Mainos

Pekkarinen vaati pelletille verotukea

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen vaatii verotukea niille, jotka käyttävät pellettiä lämmön tuottamiseen. Samalla hän haluaa lopettaa pelletin viennin Ruotsiin, Saksaan ja Itävaltaan.

Pekkarinen arvioi rakennusalan messuilla Joensuussa, että pellettituki voitaisiin sisällyttää jatkossa esimerkiksi kotitalousvähennykseen.

Pellettituotannosta noin kolme neljäsosaa menee nyt vientiin, näin Suomi helpottaa merkittävästi esimerkiksi Ruotsia saavuttamaan uusiutuvan energian lisäämisvelvoitteensa

- Mielestäni tarvitaan myös sinne käyttäjäpäähän, siis kotitalouksille, jonkinlaisia joko verotuksellisia lisäetuuksia tai sitten avustuksia, näin ovat menetelleet monet muut maat mm. Ruotsi. Myös uudistuotannossa Ruotsissa oli määräajan käytössä tällainen vissi tuki. Pahoin pelkään, että emme saa pellettiä riittävästi hyödynnettyä ellei meilläkin ole käytössä vastaavia menettelyjä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot