Mainos
Mainos

Pekkarinen vaatii elvytystoimia jo nykyiseltä hallitukselta

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarisen mielestä nykyisen hallituksen tulisi vielä ennen tehtäviensä jättämistä valmistella toimia täsmäelvytyksen käynnistämiseksi.

Pekkarisen mukaan talouden kasvun hidastuminen ja henkilöstön irtisanomiset ovat jo suistamassa maata kasvavan työttömyyden, velkaantumisen ja julkisten menojen leikkausten kierteeseen. Tämän vuoksi hallituksen tulisi valmistella talouspolitiikan täsmäelvyttämiseen tähtääviä välittömiä ja vaihtoehtoisia toimia hallitusneuvottelujen pohjaksi ja niiden jälkeen välittömästi toimeenpantaviksi.

-Valmistelutoimiin tarttuminen ei saisi jäädä kenties useita viikkoja kestävien hallitusneuvottelujen jalkoihin, Viitasaarella tänään puhunut Pekkarinen sanoi.

Talouskasvun varmistamiseksi tulisi Pekkarisen mielestä rohkaista työllistämistä ja yrittäjyyttä sekä lisätä koulutusta, teknologiainvestointeja ja alueellisesti tärkeitä julkisia rakentamiskohteita. Pekkarinen arvioi, että Suomella on julkisen talouden tasapainorajoitteissakin varaa elvytykseen, eikä se vaarantaisi valtiontalouden pidemmän kehityksen tasapainoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme