Mainos
Mainos

Pekkarinen vaatii Sonerasta tiedonantoa

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen vaatii, että hallitus selvittää Sonera-kiemurat eduskunnalle tiedonannolla. Pekkarinen kertoo kannastaan perjantain Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa. Tiedonannosta äänestettäisiin, joten se mittaisi hallituksen luottamuksen.

-Mikäli hallitus ei tuo muutoin poliittisen vastuutuksen arviointia eduskuntaan, me pakotamme hallituksen siihen, Pekkarinen sanoo. Pekkarinen paheksuu sitä, että Soneraa tutkii liikenneministeriö.

-Vähän sitä ihmettelen, että pukki alkaa itse perata kaalimaataan. Suotavaa olisi ollut, että Soneraa olisi tutkinut valtiontalouden tarkastusvirasto tai liikenneministeriö olisi teettänyt Sonerassa erityistilintarkastuksen.

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre puolestaan kommentoi Soneraa sanomalehti Lapin Kansan haastattelussa. Mönkäre sanoo tarkistaneensa papereistaan, etteivät yhtiön jätti-investoinnit olleet koskaan valtioneuvoston käsittelyssä. Mönkäreen mukaan esittelevä ministeri Olli-Pekka Heinonen ei tuonut asiaa valtioneuvostoon.

-Jos esittelevä ministeri ei ota asiaa esille, se ei tule koskaan valtioneuvoston istuntoon, Mönkäre toteaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme