Mainos
Mainos

Pekkarinen valmis äänestämään Niinistöä

Keskustan Mauri Pekkarinen on valmis äänestämään kokoomuksen Sauli Niinistöä presidentinvaalien mahdollisella toisella kierroksella. Vielä huhtikuussa Pekkarinen toppuutteli porvareiden yhteistyötä presidentinvaaleissa.

Keskustan kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen on valmis äänestämään kokoomuksen presidenttiehdokasta Sauli Niinistöä, jos oma ehdokas Matti Vanhanen ei ole presidentinvaalien toisella kierroksella. Pekkarinen kertoi kannastaan Ylen TV1:n Lauantaiseura-ohjelmassa.

Vielä huhtikuussa Pekkarinen toppuutteli Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa "porvarihurmaa", joka on syntynyt keskustan ja kokoomuksen mahdollisesta yhteistyöstä presidentinvaaleissa.

Pekkarinen oli keväällä huolissaan porvariyhteistyöhankkeen uskottavuudesta. Hänen mukaansa Sauli Niinistö oli yksi pääsyyllisistä silloin, kun Esko Aho pyrki presidentiksi ja Niinistön johtama kokoomus ei tukenut häntä kamppailussa Tarja Halosta vastaan.

Pekkarinen perusteli tänään tukeaan Niinistölle sillä, että kokoomuksen ehdokas on kaikesta huolimatta lähempänä hänen omaa arvopohjaansa, vaikka hän ei vieläkään ole Niinistöön täysin tyytyväinen. Mitään "mahtikäskyä" äänestyskäyttäytymisestä ei kuitenkaan voi antaa, Pekkarinen sanoi.

Keskusta ja kokoomus lupasivat jo keväällä, että ne tukevat toistensa ehdokasta mahdollisella toisella kierroksella Tarja Halosta vastaan. Puoluepäätöstä tuesta tuskin tulee, ja pääministeri Vanhanen korosti jo Niinistön ilmoittautuessa, että porvariyhteistyö koskee vain presidentinvaaleja. Yhteistyössä ei myöskään Vanhasen mukaan pidä nähdä pohjustusta porvarihallitukselle vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme