Mainos
Mainos

Pekkarinen: Valta lääneiltä maakuntien liitoille

Suomen aluehallinnon pitäisi pohjautua maakuntien liittoihin eikä uusiin suurlääneihin, sanoi keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarinen Kuntaliiton maakuntien neuvottelupäivillä tänään. -Oma toiveeni on, että seuraavan vaalikauden aikana voitaisiin ottaa merkittävä askel Suomen aluehallinnon maakuntapohjaisuuden edelleen vahvistamiseksi, Pekkarinen kaavaili.

Pekkarinen pohti mahdollisuutta valita maakuntien liittojen hallinto suorilla vaaleilla. Verotusoikeutta hän ei antaisi maakuntien liitoille, vaan kunnallisveroprosentista prosentti tai puoli siirrettäisiin maakunnille.

Pekkarisen mielestä suurläänit ovat turha uusi hallintoporras, jonka tehtävät voitaisiin siirtää kihlakuntiin, keskushallintoon ja maakuntien liittoihin.

Pekkarinen arvosteli myös EU:n alue- ja rakennetukirahojen hallintoa. Se on hänen mukaan liian pitkälle keskitetty ministeriöihin Helsinkiin.
-Maakuntien liittojen hyväkään ohjelmatyö ei voi tuottaa tulosta lopullisten rahoituspäätösten tekijöiden ollessa hajallaan kuin varpusparvi, Pekkarinen moitti.

Rahat pitäisi hänen mielestään kanavoida suoraan alueille. Muuten maakuntien liitot ovat entisen sisäministerin mielestä selvinneet hyvin alkutaipaleestaan EU:n aluepolitiikan toteuttajina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme