Mainos
Mainos

Pekkarinen: Valtionyhtiöiltä voisi kieltää puolueiden rahoittamisen

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä valtionyhtiöiden ei välttämättä tarvitsisi osallistua puolueiden rahoittamiseen.

Helsingin Sanomien haastattelema Pekkarinen sanoo, että puolueiden rahoittamisen voisi kieltää kokonaan niiltä yhtiöiltä, joissa valtiolla on enemmistöomistus. Valtionyhtiöiden epätasaisesti jakama tuki voi tuntua äänestäjistä arveluttavalta, ministeri myöntää.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava Jyri Häkämies (kok.) ja asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) eivät ole kannattaneet valtion omistamien yhtiöiden jakaman tuen kieltämistä. Vapaavuori vastaa valtionyhtiö Patrian omistajaohjauksesta.

Viikonloppuna uutisoitiin Patrian ja finanssikonserni Sammon tukeneen puolueita mittavilla summilla. Valtio omistaa Patria-konsernin 73-prosenttisesti, ja Sammosta valtiolla on 14 prosentin siivu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme