Mainos
Mainos

Pekkarinen: Vastapakotteista merkittävä lisähuoli Suomelle

Venäjän asettamilla vastapakotteilla on kielteinen vaikutus Suomen talouteen, sanoo eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.).  

Pekkarisen mukaan se, mitä Venäjän vastatoimet näyttävät pitävän sisällään, antaa aihetta merkittävään lisähuoleen. Hän pitää varteenotettavana vaihtoehtona, että eduskunta kutsutaan ennen syyskauden alkua koolle.  

Pääministeri Stubb ei osallistunut tänään eduskunnan talousvaliokunnan kokoukseen. Pekkarisen mukaan Stubb oli kutsuttu kokoukseen henkilökohtaisesti.  


Venäjä kieltää maidon, muiden meijerituotteiden, lihan, kalan, hedelmien ja vihannesten tuonnin EU-alueelta, Yhdysvalloista, Australiasta, Kanadasta ja Norjasta. Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev kertoi, että kielto alkaa välittömästi.  

- Kielto kestää vuoden ajan, elleivät kumppanimme löydä rakentavampaa lähestymistapaa Venäjän-vastaisissa pakotteissaan, Medvedev kertoo.  

Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat aiemmin asettaneet Venäjälle talouspakotteita, koska Venäjä ei ole suostunut yhteistyöhön Itä-Ukrainan tilanteen rauhoittamiseksi.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme