Mainos
Mainos

Pekkarinenkin luopui SP:n johtokuntahaaveista

Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen vetäytyy pyrkimästä Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi. Pekkarinen ilmoitti asiasta tänään keskustan eduskuntaryhmälle.

Pekkarinen ja alivaltiosihteeri Johnny Åkerholm olivat eduskunnan pankkivaltuuston ja myös hallituksen ehdokkaat avoinna olleisiin virkoihin. Presidentti Tarja Halonen sivuutti molemmat ja nimitti perjantaina tohtori Sinikka Salon. Presidentti jätti avoimeksi sen, täytetäänkö myös toinen avoinna oleva virka. Alivaltiosihteeri Åkerholm ilmoitti jo lauantaina, ettei hän ole enää käytettävissä Suomen Pankin johtokunnan virkoja täytettäessä.

Pekkarinen ihmettelee varsinkin Suomen Pankin pääjohtajan Matti Vanhalan muuttuneita kantoja johtokunnan jäsenmäärästä, Vanhala kun aikaisemmin edellytti neljää jäsentä johtokuntaan. Vielä pari kuukautta sitten eduskunnan pankkivaltuuston varapuheenjohtaja Virpa Puisto ajoi demaria peräti viidenneksi jäseneksi johtokuntaan.

Pekkarisen mielestä myös keskustan sijaisjohtaja Anneli Jäätteenmäki on vaihtanut mielipiteitään prosessin varrella.
Jäätteenmäki kommentoi sunnuntaina julkisesti, että kolme johtajaa riittää tässä vaiheessa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot