Mainos
Mainos

Pelastakaa Lapset toivoo sijoituslasten adoption yleistyvän

Pelastakaa Lapset -järjestö toivoo, että pitkäaikaista sijoitusta tarvitsevat lapset adoptoitaisiin sijaisperheeseensä selvästi nykyistä useammin. Laki sallii adoption, mutta siihen turvaudutaan nykyään hyvin harvoin.

Kun lapsi otetaan huostaan, hänen mahdollisuutensa palata syntymäperheeseensä arvoidaan vuosittain. Silti suurin osa huostaanotetuista lapsista elää sijaisperheessään vuosia tai jopa täysi-ikäiseksi asti.

Järjestö huomauttaa, että lapsen adoptio esimerkiksi sijaisperheeseen ei estä hänen yhteydenpitoaan syntymäperheeseensä, mutta takaa pitkäaikaista sijoitusta tarvitsevalle lapselle pysyvän ja turvallisen kasvuympäristön.

Kun Pelastakaa Lapset kartoitti sijaisperheissä asuvien lasten kokemuksia, osa lapsista kertoi kantavansa huolta siitä, kuinka pitkään he voivat asua sijaisperheissään. Järjestö huomauttaa, että jos lapsi on epävarma sijoituksen jatkuvuudesta, hänen voi olla vaikea uskaltaa kiintyä sijaisperheeseensä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot