Mainos
Mainos

Pelastushelikoptereiden tukiyhdistysten sopimukset irtisanottu

Pelastushelikoptereiden tukiyhdistysten sopimukset on irtisanottu vuoden vaihteessa. Sairaanhoitopiirien omistama FinnHems aikoo ottaa pelastushelikopterit vastuulleen ensi vuonna.

Helikopteriyrittäjien kilpailutus on tällä hetkellä loppusuoralla. Nyt on jo selvää, että toiminta siirtyy ainakin osin ulkomaisille yrityksille. Toiminnan kustannukset tulevat kaksinkertaistumaan, jos kaikki 6 kopteria jatkavat lentämistä.

Lentotoiminnan kustannukset tulevat kaksinkertaistumaan koneiden lisävarustelun ja varakoneiden hankkimisen vuoksi. Helikopterioperaattoreiden kilpailutuksessa mukana on Medi-Helin toimintaa pyörittänyt suomalainen yrittäjä ja uusina ruotsalainen ja norjalainen yrittäjä.

Lakkautuslistalla ollut lapin kopteri siirtyy Rovaniemelle. Tunturi-Lapissa aloitetaan yhteistyö rajanaapurimaiden kanssa, kertoo FinnHemsin toimitusjohtaja Jyri Örri.

– Lappi ylipäätään on erilaisilla kriteereillä lähdetty palvelua rakentamaan kuin muuhun maahan. Johtuen ihan siitä, että se on harvaan astuttu maa ja tasapuolisuus perustein sinne tukikohta tulee.

Nykyisillä paikoillaan jatkavat Medi-Heli vantaalla ja Turussa sekä Sepe Oulussa. Muut pelastushelikopterit siirtyvät tilapäisille paikoille. Tulevaisuudessa rahaa tarvitaan vielä miljoonia, kun pysyvät tukikohdat rakennetaan mahdollisimman lähelle sairaaloita.

– Varsinaisia kiinteitä rakennuksia on olemassa tähän toimintaan yksi tässä Helsinki-Vantaalla. Kaikki muuthan on jollain tavalla tilapäisiä kontti tai parakkityyppisiä ratkaisuja

Rahaa lentotoimintaa on varattu valtiolta 12 miljoonaa euroa, eikä lopullista varmuutta toiminnan jatkumiseen nykyisessä laajuudessa saada ennenkuin elokuussa hallituksen budjettineuvotteluissa.

(MTV3)

Katso Raija Kantomaan juttu (Kymmenen uutiset 16.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme