Mainos
Mainos

Pelastuskopteri Ilmari aloittaa Joroisissa joulu-tammikuussa

Lääkäri- ja pelastushelikopteri Ilmarilla on ollut tänä vuonna jo noin 2200 hälytystä 94 kunnan alueella.

Itä-Suomen pelastushelikopterin Ilmarin lentotoiminta siirtyy Varkauden lentokentälle Joroisiin joulukuussa tai tammikuussa. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Ilmarin tukikohta sijoitetaan lentoasemalla vapaana olevaan lentokonehalliin.

Halliin remontoidaan kalusto- ja huoltotilat sekä miehistön päivystystilat. Tarkoituksena on, että tukiyhdistys vuokraa käyttöönsä valmiit tilat, ja remontoinnista ja päivystystilojen rakentamisesta vastaa ulkopuolinen yritys. Ilmarin tukiyhdistyksen hallitus päättää hankkeesta loppuvuodesta.

Kopterin tukikohta toimii vielä Varkauden Päiviönsaaressa paloasemaa vastapäätä, mutta tilat ovat epäkäytännölliset. Lentotoiminta aiheuttaa myös meluhaittoja keskellä kaupunkia.

Lääkäri- ja pelastushelikopteri Ilmarilla on ollut tänä vuonna jo noin 2200 hälytystä 94 kunnan alueella. Vilkkain kuukausi on ollut heinäkuu, jolloin Ilmarin yksiköt hälytettiin apuun liki 300 kertaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme