Mainos
Mainos

Pelastuslaitokset lisäävät valmiuttaan

Tapaturmien ja muiden onnettomuuksien riski kasvaa uudenvuodenjuhlien vauhdittuessa. Vuosittain toistuva tilanne tunnetaan, siksi pelastuslaitokset lisäävät valmiuttaan. MTV3:n uutiset vieraili iltapäivällä Helsingin pääpaloasemalla Kalliossa.

Vuoden vaihtumisen juhlinta on perinteisesti aika railakasta - eikä silloin vahingoiltakaan voi täysin välttyä. Helsingissä uudenvuoden vastaanotto tuo pelastuslaitokselle väistämättä lisäpaineita.

- Se on vähän kelistä kiinni, nythän näyttäisi siltä, että keli on juhlijoiden kannalta mitä parhain, eipä juuri tuule eikä sada ja on pieni pakkanen. Pelkään pahoin, että tänä iltana on paljon lähtöjä, arvelee palomestari Juha-Pekka Lassila.

Uusivuosi on allakassa aina paikallaan. Siksi siihen voi valmistautua jo ennakkoon.

- Meillä olemme varautuneet tähän etukäteen. Meillä on pitkä kokemus näistä uusista vuosista ja tiedämme, että ihmiset ovat juhlatuulella ja keikkaa tulee tänä iltana olemaan. Sen takia esimerkiksi sairaankuljetuksessa kello 18 jälkeen on kolme ylimääräistä sairaankuljetusautoa aamuun asti liikenteessä, palomestari kertoo.

Tulen käsittely uudenvuodenyönä ei aina valitettavasti onnistu niin kuin pitäisi. Osaamisen puute ja joskus suorastaan holtiton varomattomuus ovat kovin yleisiä ilmiöitä.

- Olemme lisänneet pelastusyksiköiden henkilövahvuutta jonkin verran, myös miesten työturvallisuuden takia. Jos on rankka yö edessä, pojat jaksavat paremmin kun on enemmän tekijöitä. Sen lisäksi meillä on myös päivystämässä kahdeksan sopimuspalokunnan yksikköä, niistä yksi Senaatintorilla juhlan aikana puolenyön aikaan paikan päällä, jos tulee sellaisia pienempiä paloja. Raketithan siellä on kyllä kielletty, mutta tietysti kun ihmiset ovat vähän juhlatuulella, niin kiellot saattavat joskus unohtua, mikä on tietysti valitettavaa, Lassila toteaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 31.12.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme