Mainos
Mainos

Pelastuslaitos: Vaalimaan rekkaparkki turvariski

Kolmen päivän ajan kokeiltu tilapäisparkki on lyhentänyt Haminan ja Vaalimaan välistä rekkajonoa.

Pelastusviranomaiset ovat huolissaan Vaalimaalle avatun rekkojen tilapäisparkin turvallisuudesta.

Parinsadan auton ahtaminen noin hehtaarin suuruiselle alueelle on viranomaisten mukaan riski. Liian tiukka paikoitus ei jätä tilaa pelastusajoneuvoille esimerkiksi tulipalon syttyessä.

Pysäköintitila täyttää turvallisuusvaatimukset silloin, kun rekkoja on muutama rinnakkain ja rekkarivistöjen väliin jää useamman metrin turvakäytävä. Haminan poliisi arvelee, että määräykset pudottavat automäärän parista sadasta 150:een tai sen alle.

Tilapäisparkkia on kokeiltu nyt kolmen päivän ajan, ja jonoa Haminan ja Vaalimaan välillä on saatu lyhennettyä usealla kilometrillä. Ylikonstaapeli Reijo Rytkö Haminan poliisista kertoo, että pysäköintipaikka ei ole kovin hyvin kestänyt raskaiden ajoneuvojen painoa. Paksu sepelikerros on antanut periksi, ja maa on montuilla.

Vaalimaalle avattiin Venäjälle meneville rekoille tilapäinen parkkialue viime vuoden lopulla. Alue on Virojoen kunnan omistuksessa, ja se on alunperin tarkoitettu liikekiinteistön paikoitusalueeksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot