Mainos
Mainos

Pelastuslauttoja kelluu tänään Saaristomerellä

Länsi-Suomen merivartiosto järjestää tänään yhteistyössä muiden meripelastusviranomaisten ja Neste Oilin kanssa SEILI 09 -suuronnettomuusharjoituksen Saaristomerellä, Turun edustalla.

Pohjois-Airistolla järjestettävä harjoitus kestää koko päivän. Onnettomuusskenaariona on kahden aluksen yhteentörmäys, jonka seurauksena toinen aluksista syttyy tuleen ja toiselta joutuu ihmisiä mereen.

Harjoitusalueella ja sen läheisyydessä ajelehtii ihmisiä ja pelastuslauttoja meressä, joten Pohjois-Airistolla mahdollisesti liikkuvia ihmisiä kehotetaan välttämään harjoitusaluetta ja huomioimaan viranomaisalusten toiminnan.

Harjoitukseen osallistuu useita rajavartiolaitoksen pinta- ja ilma-aluksia, Neste Oil, useita pelastuslaitoksen yksiköitä, SYKE, merenkulkulaitos, Varsinais-Suomen poliisilaitos, Aboa Mare merenkulkuoppilaitos ja kaksi muuta kaupallista alusta.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää ja harjoituttaa eri organisaatioiden ja viranomaisten toimintaa merellisessä suuronnettomuustilanteessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot