Mainos
Mainos

Pelastusliivien käyttöpakko laajenee vappuna

Pelastusliivien käyttöä koskevat uudet määräykset tulevat voimaan toukokuun alussa eli jo vappuna. Pelastusliivit on oltava mukana kaikissa moottorilla varustetuissa sekä yli viiden metrin pituisissa purjeella varustetuissa veneissä.

Pelastusliivien sijasta käyvät luonnollisesti myös kelluntapukineet tai pelastuspuvut. Pelastusliivejä ei uusien määräysten mukaan kuitenkaan ole pakko pukea vesillä liikuttaessa päälle, mutta veneestä niiden pitää löytyä. Viranomaiset suosittavat kuitenkin liivien pitämistä yllä matkan aikana.

Vaikka liivejä ei edelleenkään vaadita pienemmissä vesikulkuneuvoissa ja mm. moottorittomissa soutuveneissä, soutelijoidenkin toivotaan hankkivan pelastusliivit.

Pelastusliivimääräysten lisäksi toukokuun alusta lähtien tiukkenevat myös veneiden varustemääräykset. Niissä veneissä, joissa vaaditaan pelastusliivit, täytyy olla myös tyhjennyspumppu tai muu väline veden poistamiseen, airot tai mela taikka ankkuri köysineen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme