Mainos
Mainos

Pelastussuunnitelmat vanhenevat käsiin

Pelastus- ja valmiussuunnitelmien päivitys unohtuu usein sekä kunnilta että taloyhtiöiltä. Pelastusviranomaisten mukaan huomattava määrä suunnitelmista on vanhentuneita.

Pelastussuunnitelmat olisi syytä päivittää vähintään muutaman vuoden välein. Viime vuonna voimaan tulleen lain mukaan pelastussuunnitelma pitää laatia asuinrakennuksiin, joissa on vähintään kolme asuinhuoneistoa.

Varautumisjohtaja Karim Peltonen Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä sanoo, että myös kuntien valmiussuunnitelmissa on paljon puutteita.

-Usein kansilehteen vain vaihdetaan vuosiluku. Se ei riitä. Kuntien pitäisi tarkastaa suunnitelmansa vähintään muutaman vuoden välein.

Peltosen mukaan ongelmaan on pohdittu ratkaisuvaihtoehtoja.

-Yksi esiin noussut ehdotus oli, että valmiussuunnitelmille tehtäisiin viimeinen voimassaolopäivä. Silloin kuntien pitäisi päivittää suunnitelmia tiettynä aikana eikä vain joskus.

Peltonen muistuttaa, että viimeistään tulevat kuntaliitokset pakottavat kuntia päivittämään valmiussuunnitelmansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot