Mainos
Mainos

Pelastustoimen laiminlyönti pakkasilla johti rikostutkintaan

Lieksan poliisi on käynnistänyt esitytkinnan selvittääkseen onko yksityinen kansalainen syyllistynyt pelastustoimen laiminlyöntiin pakkasilla. Hän haluaa selvittää, mikä on kansalaisen vastuu lähimmäisen auttamisessa.

Paukkupakkaset ovat poikineet ensimmäisen rikostutkinnan. Lieksan poliisi on käynnistänyt esitutkinnan selvittääkseen onko yksityinen kansalainen syyllistynyt pelastustoimen laiminlyöntiin. Lieksan poliisipäällikkö haluaa ennakkotapauksena selvittää mikä on yksityisen kansalaisen oikeudellinen vastuu lähimmäisen auttamisessa.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle viime viikolla, kun poliisipartio haki iäkkään naisen mökistään kylmää pakoon. Sisällä oli 11 pakkasastetta. Virka-apua poliisilta pyysivät sosiaali- ja terveysviranomaiset.

Lieksan poliisipäällikkö on nyt käynnistänyt rikostutkinnan selvittääkseen syyllistyivätkö ne henkilöt rikokseen, jotka tiesivät tässä talossa asuneen naisen elinolosuhteet. Rikos tarkoittaisi käytännössä pelastustoimen laiminlyöntiä.

Epäily koskee yhtä henkilö, joka oli käynyt mökissä säännöllisesti.

Kysymys ei siis ole viranomaisten laiminlyönnistä, vaan yksityisen kansalaisen vastuusta.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 13.01.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme