Mainos
Mainos

Pelastusviranomaiset varoittavat myrskystä

Voimakas talvimyrsky on saapumassa Suomeen. Pelastusviranomaiset kehottavat rannikon asukkaita erityiseen varovaisuuteen. Merenkulkulaitoksen mukaan kyseessä on suurin myrsky sataan vuoteen.

Pelastusviranomaiset varoittivat illalla rannikolla asuvia myrskystä. Sisäministeriö kehotti tiedotteessaan väestöä erityiseen varovaisuuteen ja ottamaan sään aiheuttamat riskit huomioon.

Viranomaiset antavat tarvittaessa erityisiä toimintaohjeita myöhemmin.

Tiehallinto puolestaan on varoittanut teillä liikkujia erittäin huonosta ajokelistä etenkin eteläisen ja lounaisen Suomen rannikkoalueilla. Myös pohjoisessa raju tuuli voi hankaloittaa liikennettä.

Merenkulkulaitos antoi iltapäivällä merenkulkijoille merivaroituksen Suomen merialueilla. Merenkulkulaitos kehotti vakavasti kaikkia merenkulkijoita pysymään satamassa kunnes myrsky on laantunut. Lisäksi kaikkia lähestyviä aluksia kehotettiin harkitsemaan ja mahdollisesti välttämään satamaan tuloa myrskyn aikana.

Merenkulkulaitos lisäsi meriliikenteen ohjauksen ja valvonnan valmiutta kaikilla merialueilla.

- Nyt puhutaan suurimmasta myrskystä sataan vuoteen. Ruotsalaiset antavat hurrikaanivaroitusta ja meilläkin puhutaan lähes samanveroisesta myräkästä, kertoi Turusta puhelimitse tavoitettu Merenkulkulaitoksen meriturvallisuusjohtaja Paavo Wihuri kello 14:n aikoihin.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 08.01.2005)

(Seitsemän uutiset 08.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme