Mainos
Mainos

Pelastusylijohtaja: Tuhopoltot lisääntyneet

Pyromania tuntuu leviävän ympäri Suomen. Sisäministeriön pelastusylijohtaja vahvistaa, että tuhopoltot ovat yleistyneet.

Tuhopoltot ovat lisääntyneet Suomessa uhkaavasti, sanoo sisäministeriön pelastusylijohtaja Pentti Partanen Pohjalaisen haastattelussa. Partasen mukaan ilmiön ovat huomanneet myös vakuutusyhtiöt, jotka kiinnittävät varsinkin kauppojen kohdalla huomiota esimerkiksi rakennuksen lähellä oleviin roska-astioihin.

Kirkkojen tilanne on Partasen mielestä ongelmallinen. Osa kirkoista sijaitsee asutuksen ulkopuolella hiljaisella alueella, minkä takia paloturvallisuudesta huolehtiminen on vaikeaa. Partanen ehdottaa Pohjalaisessa, että tuhopolttoja voisi ehkäistä kunnon valaistuksella.

- Silloin ei kirkon alueelle syntyisi pimeitä sokkeloita, joiden turvissa tuhopolttaja voisi liikkua rauhassa, Partanen sanoo.

Partanen kuitenkin muistuttaa, että palovahinkojen osalta Suomella on asiat hyvin muihin Euroopan maihin verrattuna. Sen sijaan palokuolemat ovat Suomessa verraten yleisiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme