Mainos
Mainos

Pelicans–HIFK-joukkotappelu joutuu poliisin syyniin

Viime lauantain SM-liigaottelu Pelicans–HIFK joutuu poliisin syyniin. Päijät-Hämeen poliisilaitos selvittää sitä, aloitetaanko ottelun joukkotappelusta esitutkinta.

Lahdessa käyty jääkiekko-ottelu päättyi täyteen kaaokseen, jossa nujakoitiin kolmeen otteeseen ja suihkun puolelle osoitettiin peräti 14 pelaajaa sekä kaksi päävalmentajaa.

– Päijät-Hämeen poliisilaitos selvittelee, onko tässä syytä epäillä rikoksen tapahtuneen, eli ylittääkö tuo alin mahdollinen esitutkinnan aloittamiskynnys vai ei, ylikomisario Pekka Kokkonen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa poliisi käy videotallenteita läpi ja on joukkueiden johtoportaisiin yhteydessä. Mahdollisella esitutkinnan aloittamisella ei ole kuitenkaan kiire, sillä vakavia vahinkoja ei syntynyt ja ottelu on dokumentoitu hyvin. Mahdollinen rikosnimike voi olla lievä pahoinpitely.

– Kyseessä on lievä pahoinpitely, jos tahallisesti vahingoitetaan toista ihmistä ja aiheutetaan vammoja. Lievästä pahoinpitelystä voi saada sakkoja.

Esimerkiksi Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola on tuominnut lauantain tapahtumat. Lisäksi SM-liigan kurinpitovaliokunta käsittelee ottelun tapahtumat alkuviikolla.

Katso Pekko Ylösen juttu (Seitsemän uutiset 28.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme