Mainos
Mainos

Peliongelmaisten määrä vähentynyt hiukan

Peliongelmaisten määrä näyttäisi aavistuksen vähentyneen Suomessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön teettämässä kyselyssä ongelmapelaajiksi luokiteltiin viime vuonna 2,7 prosenttia 15–74-vuotiaista. Neljä vuotta aiemmin luku oli 3,1 prosenttia.

Vaikka peliongelmaisten nuorten määrä väheni, ongelmapelaaminen on kuitenkin edelleen yleisempää 15–34-vuotiailla kuin yli 35-vuotiailla. Miehillä ongelmapelaaminen on yleisempää kuin naisilla.

Kaiken kaikkiaan rahapelien pelaaminen on Suomessa yhä yleistynyt. Suomalaiset käyttävät rahapeleihin keskimäärin 14 euroa viikossa.

Yli kaksi kolmasosaa kyselyyn vastanneista piti rahapelien pelaamista vakavana ongelmana. Yli puolet vastaajista koki, että pelaamiseen liittyvät ongelmat ovat viime vuosina yleistyneet.

Kyselyä varten haastateltiin lähes 4 500 suomalaista, jotka olivat iältään 15–74-vuotiaita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot