Mainos
Mainos

Peliriippuvuus kuriin jatkossa myös lääkkeillä

Suomessa kokeillaan uutta lääkehoitoa peliriippuvuuden katkaisemiseksi. Naltrexon-nimisellä lääkkeellä yritetään estää pelaamisesta syntyvä mielihyvän tunne, mikä puolestaan vähentäisi pelaamisen tarvetta.

Peliriippuvuuden hoitoa on kehitetty viime vuosina paljon, mutta vieläkin pelurit voidaan ohjata milloin A-klinikalle ja milloin mielenterveys- tai sosiaalipuolen vastaanotolle. Nyt uudesta Naltrexon-lääkkeestä on kuitenkin saatu hyviä tuloksia. Lääke otetaan vain pelihimon iskiessä tai pelaamistilanteessa, ja sen oheen tarvitaan myös terapiaa.

Tutkijat uskovat lääkkeen hyötyyn etenkin hoidon alussa, kun retkahtamisalttius on suurimmillaan. Laajempaan jakeluun lääke saadaan aikaisintaan vuoden kuluttua.

Tällä hetkellä noin 100 000 suomalaista kärsii jonkinasteisesta peliriippuvuudesta.

Katso Outi Airolan juttu Kokkolasta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot