Mainos
Mainos

Peliriippuvuus voi johtaa itsetuhoisuuteen

Helsingin yliopisto on tehnyt ensimmäisen ongelmapelaajien kuntoutusta arvioivan raportin. Kuntoutukseen osallistuneiden mielestä ongelmapelaajille ei ole tarjolla riittävästi palveluita.

Ongelmallista pelaamista on vaikea kokonaan lopettaa, mutta sen sijaan oman pelaamisensa voi saada kuntoutuksen avulla hallintaan. Näin pelaajan elämänlaatu voi kohentua ja pelaamisesta johtuvat sosiaaliset, taloudelliset ja terveydelliset haitat vähentyä.

Ensimmäinen ongelmapelaajien, peliriippuvaisten ja heidän läheistensä kuntoutusta arvioiva raportti on valmistunut Suomessa. Arvioinnin on tehnyt Helsingin yliopiston yhteiskuntapolitiikan laitoksen sosiaalityön professori Kari Huotari.

Raportin mukaan peliriippuvuus on aiheuttanut masennusta, ahdistusta, ihmissuhdeongelmia, taloudellisia katastrofeja sekä pahimmillaan itsemurha-ajatuksia ja -yrityksiä.

Kuntoutukseen osallistuneiden mielestä ongelmapelaajille tai heidän läheisilleen ei ole tarjolla riittävästi palveluita. Tulevaisuudessa näitä palveluja tarvitaan yhä enemmän, koska rahapelien yleistyessä myös niihin liittyvät haitat lisääntyvät.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot