Mainos
Mainos

Pelkonen kriittinen yksityistä terveydenhuoltoa kohtaan

Arkkiatri Risto Pelkonen suhtautuu kriittisesti terveydenhuollon yksityistämiseen.

Pelkonen pitää riskinä sitä, että yksityiset yritykset hoitavat helpot ja tuottavat toiminnot, ja raskaat ja vaikeahoitoiset tapaukset jäävät julkiselle puolelle.

Pelkonen muistuttaa, että terveydenhuollon pitää tuottaa ensisijaisesti terveyttä eikä voittoa. Hänen mielestään kilpailutus terveysalalla on vaikeaa.

- Sitä kuvitellaan, että kun kilpailutetaan yrityksiä keskenään, löydetään halvin. Tämä onnistuu silloin, kun on kyse helposti mitattavasta tuotoksesta, esimerkiki turvallisuuspalvelusta, siivouspalvelusta tai pyykinpesusta. Mutta silloin kun puhutaan ydintoiminnasta ja ihmisten työstä, silloin se ei kyllä onnistu, Pelkonen totesi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Terveydenhuollon palveluja tuottavissa yksityisissä yrityksissä uskotaan palvelutuotannon painopisteen siirtyvän julkiselta puolelta yksityiselle.

Tällä hetkellä yksityiset yritykset tuottavat noin 25 prosenttia terveydenhuollon palveluista.

(MTV3)

Lue myös:

(1.2.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot