Mainos
Mainos

Pendelöinti Helsinkiin halvempaa kuin perheasunnon osto

Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen mukaan asuntojen hinta ja liian vähäinen asuntotuotanto eivät ole yhtä suuri ongelma muilla kasvualueilla.

Pääkaupunkiseudun työvoimapula johtuu suurelta osin asumisen ja matkustamisen kalleudesta.

Se rajoittaa muuttoa, koska työn tekeminen Helsingin seudulla ei useinkaan lisää sinne muuttavan työttömän tuloja. Etenkin perheellisille pitkien työmatkojen tekeminen on edullisempi vaihtoehto. Kärjistäen voidaan sanoa, että sairaanhoitajan palkalla ei asuta perheasunnossa Helsingissä..

Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen raportin mukaan asuntojen hinta ja liian vähäinen asuntotuotanto eivät ole yhtä suuri ongelma muilla kasvualueilla.

Pääkaupunkiseudulla kaavoitettua tonttimaata olisi lähes kymmenen kertaa enemmän kuin mikä on asuntorakentamisen määrä. Maata ei kuitenkaan myydä, koska hintojen odotetaan nousevan.

Tutkijat suosittelevat asian korjaamiseksi rakentamattoman tontin kiinteistöveron nostamista. Myös vuokra-asuntotarjonnan lisääminen esimerkiksi määräaikaisin tukitoimin voisi olla perusteltua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme