Mainos
Mainos

Pendolinon ovi irtosi täydessä vauhdissa

Helsingistä Turkuun matkalla olleen Pendolino-junan ulko-ovi sinkoutui yllättäen irti junan mentyä tunneliin Perniössä illalla. Ovi irtosi siististi kiinnikkeistään ilmeisesti ilmanpaineen muutoksen vaikutuksesta. Junan suurin sallittu nopeus on alueella 200 kilometriä tunnissa. Ovi löytyi myöhemmin tunnelista.

Kukaan ei ollut vaunun eteisessä vahingon sattuessa noin klo 18.30. Juna pysähtyi tilanteen selvittämisen ajaksi, ja konduktööri meni sen jälkeen eteisen oviaukolle portinvartijaksi.

-Juna nilkutti 50 kilometrin tuntinopeudella Turkuun, jonne se saapui puolisen tuntia myöhässä, kertoi VR:n viestintäjohtaja Martti Mäkinen.

VR reagoi heti erikoiseen tapahtumaan - kaikki Pendolinot tarkistetaan määräasemalle saapuessaan. Sen jälkeen tehdään vielä myöhemmin syvällinen selvitys. Lisäksi toistaiseksi Pendolinoilla tunneliin ajettaessa on suurin sallittu nopeus vain 120 kilometriä tunnissa. Nopeuden laskulla ei pitäisi olla juurikaan vaikutuksia Pendolinojen aikatauluihin. VR haluaa kuitenkin varmistua, ettei asiaan liity suurempaa ongelmaa.

Oven valmistaja on itävaltalainen IFE, joka on markkinajohtaja Euroopassa alallaan. IFE myy maailmanlaajuisesti suurnopeusjunien ovia ja on huippuosaaja. Oven kokonaan irtoaminen pois on äärimmäisen harvinaista. VR:n tiedossa on yksi vastaavanlainen tapahtuma suurnopeusjunasta tunnelissa 1980-luvun lopun Saksassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme