Mainos
Mainos

Pentti Huoviselle ja Heikki Ylikankaalle tietokirjapalkinnot

Suomen tietokirjailijat ry:n Warelius-palkinnot on myönnetty professori Pentti Huoviselle ja emeritusprofessori Heikki Ylikankaalle. Palkinnot ovat 12 000 euroa.

Erikoislääkäri Pentti Huovinen on julkaissut mittavan määrän lääketieteen maailmaa kansanomaistavia tietokirjoja, kuten lastenkirjan Heippa - täällä bakteeri! Palkintolautakunta toteaa, että tietokirjailijana Huovinen on jokaisen suomalaisen omalääkäri.

Historioitsija Heikki Ylikangas tunnetaan muun muassa teoksistaan Käännekohdat Suomen historiassa sekä Tie Tampereelle. Palkintoperusteissa kiitetään Ylikankaan rohkeutta tarttua kipeisiin ja poleemisiin aiheisiin, kuten sisällissotaan ja talvisodan rauhantekoon.

Warelius-palkinto myönnetään vuosittain tietokirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto tai jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme