Mainos
Mainos

Pentti Saarikosken Tiarnia-sarja uutena painoksena

Sodanjälkeisen suomalaisen kirjallisuuden keskeisimpiin kirjailijoihin kuulunutta Pentti Saarikoskea juhlitaan monin tavoin ensi vuonna, kun hänen syntymästään tulee 75 vuotta. Esimerkiksi Otava julkaisee mestarin viimeiseksi runotrilogiaksi jääneen Tiarnia-sarjan uudestaan tammikuussa.

Sarjaan kuuluvat Saarikosken Ruotsin kaudella 1970-80 -luvuilla kirjoittamat ylistetyt teokset Tanssilattia vuorella, Tanssiinkutsu ja Hämärän tanssit.

Saarikoski oli merkittävä kääntäjä ja hänen upea suomennoksensa HomeroksenOdysseiasta julkaistaan samoin uutena painoksena huhtikuussa.

Otavan Kirjasäätiö on julistanut myös suuren Pentti Saarikoski -kirjoituskilpailun, jonka tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin uusia suomalaisia kirjallisia lahjakkuuksia.

Kilpailuun voi osallistua uudella, kokonaisella, suomenkielisellä kaunokirjallisella käsikirjoituksella. Kilpailu on avoin 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille, jotka eivät vielä ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Ensimmäinen palkinto on 10 000 euroa. Osallistumisaikaa on maaliskuun loppuun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme