Mainos
Mainos

Perämerellä ei hermoilla turhaan - "Täällä on totuttu vedennousuihin"

Perämerellä Ilmatieteenlaitoksen ennustamia myrskyvesiä odotetaan rauhallisin mielin. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan merivedenpinta saattaa nousta illan ja yön aikana jopa päälle metrin korkeudelle.

Perämeren suurimmalla saarella, Hailuodolla pelastuslaitos on ohjeistanut veneenomistajia huolehtimaan niiden kiinnityksestä.

– Veneitä on kiinnitetty satamaan kertoo Hailuodon apulaispalopäällikkö Aimo Leinonen.

Leinosen mukaan asutusta on rannassa vähän, joten hiekkasäkkeihin ei tarvitse turvautua.

– Puolentoista metrin merenpinnan nousu ei vielä aiheuta uhkaa. Viime myrskyssä merenpinta nousi reilun metrin ja selvisimme ongelmitta, Leinonen sanoo.

Vedenkorkeuden ennustetaan olevan korkeimmillaan perjantain vastaisena yönä ja perjantaiaamupäivän aikana. Myös kovasta aallokosta varoitetaan Suomen merialueilla.

Myös Vaasassa nousevaa merivettä seurataan normaalilla päivystysorganisaatiolla.

– Täällä ihmiset ovat tottuneet siihen, että meri voi nousta. Asutusta ja kesämökkejä on jonkin verran rannikolla, riskienhallintapäällikkö Krister Fågelberg Pohjanmaan pelastuslaitokselta kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot