Mainos
Mainos

Perämerellä vaaditaan hylkeenpyyntiä

Pohjanmaan kalastajaseurojen liitto vaatii, että maa- ja metsätalousministeriö ryhtyy kiireellisiin toimiin Perämeren hyljevahinkojen vähentämiseksi.

Liiton edustajisto vaatii, että harmaahylkeen pyynti tulee vapauttaa kokonaan. Hyljekanta on lisääntynyt niin nopeasti, että pyynnin kieltämiselle ei ole liiton mukaan enää perusteita. Hylkeenmetsästyksen tulisi olla vapaata hylkeiden suojelualueiden ulkopuolella.

Hylkeen tapporahaa ei ole kalastajaseurojen liiton mukaan ehkä mielekästä palauttaa. Pyyntiä voisi aktivoida esim. palkkio, joka maksettaisiin, kun tapetuista hylkeistä lähettäisi vaaditut näytteet tutkimukseen. Mikäli ministeriö ei vapauta pyyntiä, Perämerelle tulee liiton mukaan myöntää tappolupia kaikille halukkaille jo tälle keväälle. Lupia olisi myönnettävä 5-10 per pyytäjä, jotta kevätjäiltä tapahtuva pyynti kiinnostaisi.

Liitto lisää, että hylkeiden kalastukselle aiheuttamat vahingot tulee korvata täysimääräisesti ja ilman viivytyksiä. Korvauksista ei tule tehdä kalastuselinkeinon tukimuotoa, vaan ne on suoritettava metsästyslain perusteella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme