Mainos
Mainos

Perheen sisäisiä lähestysmiskieltoja haettu vähän

Suurimmassa osassa tapauksista lähestymiskieltoa ajettiin miespuolista perheenjäsentä kohtaan. Joka toisessa tapauksessa lähestymiskielto myönnettiin.

Lähestymiskieltolain uudistaminen ei ole toistaiseksi näkynyt ryntäyksinä suomalaisissa tuomioistuimissa. Nelosen uutisten tekemän selvityksen mukaan perheen sisäisiä lähestymiskieltohakemuksia oli käsitelty käräjäoikeuksissa toukokuun puoliväliin mennessä vain 28.

Lähestymiskieltolain muutos tuli voimaan vuodenvaihteessa, ja sen mukaan väkivaltainen perheenjäsen voidaan tarvittaessa karkottaa kotoaan.

Selvityksen mukaan yhtä tapausta lukuun ottamatta kotoa oltiin ajamassa miespuolista perheenjäsentä. Tavallisimmin suojaa tarvitsi vaimo, joko yksin tai lasten kanssa. Mukaan mahtui myös juttuja, joissa vanhempi haki suojaa väkivaltaista aikamiespoikaa vastaan.

Väkivaltaisuus oli yleensä jatkunut pitkään, ja sen vakavuus vaihteli repimisestä ja tönimisestä puukotukseen.

Joka toisessa tapauksessa käräjäoikeus myönsi perheen sisäisen lähestymiskiellon. Muutamassa tapauksessa uhkailija oli jo ehtinyt muuttaa pois, joten hänet määrättiin tavalliseen lähestymiskieltoon. Vain yhdessä tapauksessa käräjäoikeus hylkäsi hakemuksen, sillä se ei katsonut riehuvan miehen aiheuttamaa uhkaa tarpeeksi vakavana.

Yli kolmannessa tapauksista hakija perui lähestymiskieltohakemuksen ennen oikeuskäsittelyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot