Mainos
Mainos

Perheen vene syttyi tuleen keskellä merta

Nelihenkisen ruotsalaisperheen moottoriveneessä syttyi uhkaava tulipalo tänään Eckerön luoteispuolella.

Perhe oli matkalla Tukholman saaristosta Ahvenanmaalle, kun noin kello 16.30 aikaan veneen konehuoneesta alkoi tulla savua. Veneen vasemman koneen turbo oli ilmeisesti ylikuumentunut ja alkanut savuamaan. Venettä ajanut perheen isä piti konehuoneen luukut kiinni, joten palo ei päässyt yltymään liekeiksi asti.

Yliluutnantti Martin Saarinen Länsi-Suomen merivartiostosta kertoo, ettei palon alkaessa lähettyvillä ollut toisia veneitä. Ahvenanmaan meripelastusyhdistyksen Rescue West oli ensimmäisenä paikalla noin 45 minuutissa.

– Perhe odotti apua veneen etukannella. Välimatkat ovat pitkiä merellä ja 45 minuutin odotus on todella pitkä, kun olet hädässä, kuvaili Saarinen.

Saarisen mukaan perheen veneessä ei ollut jollaa, johon perhe olisi voinut palon levitessä pelastautua.

– He olisivat joutuneet pelastautumaan mereen.

Veneen vasemman koneen turbo paloi korjauskelvottomaksi, mutta oikeanpuoleinen kone saatiin käyntiin. Vene kuljetettiin Eckeröön ja perhe vietiin maihin partioveneen kyydissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme