Mainos
Mainos

Perheenyhdistämishaastattelusta kantelu: Viisivuotiaalta kysyttiin kaksivuotiaana tapahtuneista asioista

Apulaisoikeusasiamiehelle oli kanneltu perheenyhdistämishaastattelusta, joka tehtiin Suomen edustustossa Tansanian Dar es Salaamissa.

5-, 7-, 9-, ja 17-vuotiaat hakijat olivat hakeneet perheenyhdistämistä Suomessa olevan vanhemman sisaruksensa luo. Edustustossa heidät oli haastateltu kukin erikseen ja ilman kenenkään tutun aikuisen läsnäoloa.

Haastattelussa hakijoista nuorimmalta oli kysytty asioita, jotka olivat tapahtuneet hänen ollessaan vasta kaksivuotias. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan epäselväksi jäi, miten hyvin 7- ja 9-vuotiaatkaan ymmärsivät kuulemisen tarkoituksen ja merkityksen.

– Lapset eivät ole käyneet koulua. Haastattelupohja sisältää vaikeita sanoja ja termejä. Lapsilta on kysytty jokapäiväiseen elämään liittyvien kysymysten lisäksi niistä tapahtumista, jotka ovat johtaneet perheen hajoamiseen yli kolme vuotta aikaisemmin, apulaisoikeusasiamies huomioi.

Apulaisoikeusasiamies katsoi, että tapauksessa Migrin ja edustuston menettely oli ollut virheellistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme