Mainos
Mainos

Perheet haluaisivat lisää yhdessäoloaikaa ja rahaa elämiseen

Suomalaisten mielestä lapsiperheiden suurin ongelma on yhteisen ajan puute, mutta tukitoiveitten listalla raha voittaa ylivoimaisesti työelämän joustot. Tämä ilmenee Lastensuojelun Keskusliiton kyselytutkimuksesta, joka julkistettiin tänään Lahdessa alkaneilla valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä.

Liiton teettämään puhelinkyselyyn vastasi tuhat 15-74-vuotiasta suomalaista vajaa kuukausi sitten. Lapsiperheistä liki 70 prosenttia halusi lisää tulonsiirtoja, erityisesti lapsilisiä. Vain 3 prosenttia kaipasi joustoa työaikoihin.

Suomalaiset ovat Keskusliiton mielestä yllättävän tyytyväisiä harjoitettuun lapsi- ja perhepolitiikkaan. Neljännes ei osannut mainita mitään erityistä lapsiperheitten ongelmaa.

Toiminnanjohtajan Mauri Upanteen mukaan tulos kertoo hyvinvoinnin kasvusta laman jälkeen, mutta ei valitettavasti heijasta kaikkien lapsiperheitten todellisuutta.

-Monet tutkimukset ja huostaanottotilastot kertovat kiistatta lasten pahoinvoinnin ja lapsiperheiden eriarvoisuuden lisääntyneen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme