Mainos
Mainos

Perhehoitoon sijoitettavien lasten määrä laskussa

Eniten perhehoitoon sijoitetaan lapsia Kanta-Hämeessä, missä yli puolet kodin ulkopuolelle sijoitettavista lapsista pääsee perheisiin.

Perhehoitoon sijoitettujen lasten määrä on jälleen laskenut. Perhehoitoliiton mukaan viime vuonna kodin ulkopuolelle sijoitetuista lapsista ja nuorista perhehoitoon pääsi 36 prosenttia. Vuotta aiemmin luku oli kaksi prosenttiyksikköä korkeampi. Muita sijoituspaikkoja ovat esimerkiksi ammatilliset perhekodit ja lastensuojelulaitokset.

Perhehoitajat eli sijaisvanhemmat hoitavat omissa kodeissaan lapsia ja nuoria. Perhehoitoliiton mukaan perhehoito on 4-5 kertaa edullisempaa kuin laitoshoito.

Eniten perhehoitoon sijoitetaan lapsia Kanta-Hämeessä, missä yli puolet sijoitettavista lapsista pääsee perheisiin. Lisäksi Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa ja Keski-Pohjanmaalla lapsia laitetaan usein perhekoteihin. Perhehoitoliiton mukaan näillä alueilla kunnat ovat keskittäneet sijoittamispalvelujaan. Niissä sijaisperheiden tuki ja valmennus sujuvat paremmin kuin yksittäisissä kunnissa. Etelä-Karjalassa taas vain joka neljäs sijoitettava lapsi menee perhekotiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme