Mainos
Mainos

Perheitä houkutellaan päivähoidon maksuvapailla kuukausilla

Kymmenet kunnat säästävät päivähoidosta lupaamalla vanhemmille maksuvapaita kuukausia, jos lapset ovat kesäkuukausina poissa päivähoidosta.

Kunnat maksavat päivähoidosta leijonanosan, sillä vanhempien osuus on 10-15 prosenttia ja valtionkin osuus enää alle kolmanneksen. Lasten poissaolo kesäaikana mahdollistaa päiväkotien sulkemisen ja vähentää sijaisten tarpeen lähes olemattomaksi.

- Kunta hyötyy muun muassa henkilöstösäästöinä, palveluita voidaan keskittää ja osa yksiköistä sulkea, mistä siitä seuraa säästöjä ihan kymmeniä tuhansia euroja, sanoo Kokkolan kaupungin varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö Eeva Harju.

Myös vanhemmat ovat ottaneet käytännön hyvin vastaan, sillä parin kuukauden loma päiväkodista tuo reilun säästön myös perheille. Esimerkiksi Kokkolan seudulla kahden lapsen pitäminen kotona kesä- ja heinäkuun ajan voi tuottaa melkein tuhannen euron säästön.

Kunnat liukuvat muutenkin kohti hoitoaikaan perustuvia päivähoitomaksuja, jota varten tosin tarvitaan sähköistä kulunvalvontaa. Kesän maksuvapaat kuukaudet ovat helppoudessaan suosituin säästökeino. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme