Mainos
Mainos

Perheonnea Helsingissä – kuristajakäärme pyöräytti suuren munakasan jo neljännen kerran

Eläintalo Tropicarion kalliokäärmepariskunnan rakkaustarina sai jatkoa viikonloppuna, kun naaraskäärme pyöräytti suuren munakasan jo neljännen kerran. 

Risto Räkköläinen Tropicariosta kertoo, että suuri kuristajakäärmenaaras pitää poikasistaan niin hyvää huolta, että munia ei ole pystytty laskemaan tarkasti.

– Niitä on kuitenkin yhteensä noin 20. On odotettavissa, että suurin osa munista kuoriutuu kolme kuukautta kestävän haudonnan jälkeen.

Tulevat käärmeenpoikaset ovat noin puolen metrin pituisia ja saavat kodin eri eläintarhoista. Naaraskäärme suorittaa haudonnan eläintalon näyttelyterraariossa kaikkien nähtävillä.

Vaikka kalliokäärme onkin lajina aggressiivinen, Tropicariossa ei ole ollut käärmeiden kanssa ongelmia.

– Meillä on erittäin suuret terraariot, jotka siivotaan joka aamu. Käärmeitä pitää aina vähän seurata, kun sinne mennään sisälle. Mitään mainittavia ongelmia ei kuitenkaan ole ollut. 

Kalliokäärme on yksi suurimmista kuristajakäärmelajeista. Se saattaa kasvaa jopa kuuden metrin pituiseksi. Lajia esiintyy luonnossa Saharan etelänpuoleisessa Afrikassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme