Mainos
Mainos

Perhepäivähoitajista huutava pula

Kunnallisista perhepäivähoitajista on huutava pula. Projektipäällikkö Sanna Parrila tutkimuskeskus Vervestä kertoo, että perhepäivähoitajien määrä on muutamassa vuodessa puolittunut. Joissakin kunnissa perhepäivähoitoa ei ole tarjolla enää ollenkaan.

- Kymmenen vuoden sisällä on jo iso pommi räjähtämässä, jos tälle asialle ei tehdä mitään eikä uusia hoitajia saada alalle, Parrila varoittaa.

Uusia perhepäivähoitajia innostetaan alalle lisäämällä ammatin arvostusta. Parrila pitää tärkeänä, että perhepäivähoito saadaan kiinteäksi osaksi kunnan muuta päivähoitojärjestelmää. Ammatin profiilia nostaa myös se, että entistä useampi perhepäivähoitaja suorittaa ammattitutkinnon. Se on ollut mahdollista vuodesta 2000 lähtien.

Oululainen perhepäivähoitaja Jaana Käsmä tähdentää, että perhepäivähoitaja tekee arvokasta varhaiskasvatustyötä. Hänen mielestään perhepäivähoito tarjoaa hyvän päivähoitovaihtoehdon perheille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme