Mainos
Mainos

Perhepäivähoitajista huutava pula

Monen mielestä paras päivähoito pienelle lapselle on perhepäivähoito. Myös kunnille perhepäivähoito kelpaisi, sillä se on kaikkien edullisin päivähoitomuoto. Ongelmana on halukkaiden perhepäivähoitajien puuttuminen.

Perhepäivähoitajan työ ei houkuttele enää yrittäjiä pitkien päivien, pienen palkan ja yksinäisen puurtamisen vuoksi. Maaseudulla perhepäivähoitajia vielä riittää, mutta kaupungeissa harva jaksaa ottaa lapsia vastaan jopa kahdentoista tunnin ajaksi omaan kotiinsa.

Perhepäivähoito on ylivoimaisesti edullisinta lastenhoitoa. Reilu neljännes suomalaisista lapsista viettääkin päivänsä hoitajan kotona, kuntien kukkaronvartijoiden mielestä luku voisi olla suurempikin. Suurin ongelma on palkka, joka riippuu kulloinkin hoidossa olevien lasten määrästä. Nyt alalla olevat usein viisikymppiset naiset, kokevatkin tekevänsä kutsumustyötä.

Perhepäivähoitajia yritetään houkutella nyt töihin palkankorotuksilla. Elokuussa perhepäivähoitaja saattaa tienata jo pari sataa euroa enemmän kuin tällä hetkellä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme