Mainos
Mainos

Perhetyöntekijöitä kouluihin

Kouluihin tarvittaisiin perhetyöntekijöitä, sanoo lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula. Perhetyöntekijät auttaisivat sekä oppilaita että vanhempia saamaan keskinäiset suhteensa raiteilleen.

Aulan mielestä vanhemmat jäävät liian usein yksin silloin, kun he eivät pärjää lapsensa kanssa.

Vanhemmilla pitäisi olla myös velvoitteita kodin ja koulun tiiviimpään yhteistyöhön. Aulan mukaan kodin ja koulun yhteydenpito on Suomen yläkouluissa erittäin vähäistä verrattuna muihin Euroopan maihin.

Aula toivoo myös murrosikäisten nuorten vanhemmille mahdollisuutta lyhentää työaikaansa. Aulan mielestä vuosittaista työaikaa pitää voida lyhentää silloin, kun se vanhemman vastuun takia on tarpeen. Lapsiasiavaltuutetun mukaan vanhemmat tekevät Suomessa enemmän kokoaikatyötä kuin muissa Pohjoismaissa tai Hollannissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot